Egy kultikus magyar márka: a Dorko cipő jó helyekre visz!

A hetvenes évekből jól ismert, kultikus “dorkó” lábbelit a 2000-es években álmodták újra fiatal magyar tervezők. Az innovatív street style termékek népszerűsége a kényelmen és a trendi deisgn-on túl abban is rejlik, hogy a Dorko cipő fontos társadalmi üzeneteket közvetít – azoknak az üzenetét, akik ki mernek állni a tömegből, és véleményt formálni. De kezdjük a Dorko-sztori elején…

 

A Dorko cipő újjászületése

A márka eredete 1920-ig nyúlik vissza, ekkor kezdett a Dorogi Gumigyár a luxuscikknek számító cipőgyártásba, külföldi technológiák és szabadalmak felhasználásával. A „dorogi” szóból ered a „dorgo” elnevezés, amit már később a köznyelvben egyszerűen csak „dorkó”-nak hívtak. A hetvenes években mindenki az ikonikus vászon teremcipőben bandázott, azonban a rendszerváltás után a külföldi márkák elnyomták a magyar divatipart és úgy tűnt, hogy a dorkónak is leáldozott.

2003-ban a Magyar Képzőművészeti Egyetemen indult egy kreatív műhely, ahol lelkes fiatalok meglátták benne a fantáziát és elkezdték megreformálni a márkát. A Dorko-t a kezdetektől egyfajta kettős elv vezérli: újraírják a szabályokat, miközben nem feledkeznek meg arról, honnan jöttek.

drk cipő webshop

 

A DRK a zenészekkel, művészekkel, sportolókkal való együttműködés mellett a különböző társadalmi kezdeményezésekkel vált egyre népszerűbbé a magyar streetwear vásárlók körében, hiszen sokan tudnak azonosulni az általuk közvetített értékekkel és célokkal. Kiemelten fontosnak tartják az alkotás-és véleménynyilvánítás szabadságát.

A DRK egyszerre öltöztet és elgondolkodtat: rendszeresen jönnek ki olyan limitált kollekciókkal, amikkel kiveszik részüket a társadalmi felelősségvállalásból.

A Dorko a „propaganda” termékek után a bevétel 100%-át ajánlja fel az aktuálisan támogatott szervezet részére. Olyan ügyek mellett állnak ki, mint a vakvezető kutyák kiképzése, a nőkkel szembeni társadalmi egyenlőtlenségek elleni harc, vagy a drogprevenció.

dorko kollekciók

 

Az alábbiakban bemutatjuk a legnépszerűbb DRK modelleket, amiket már a Borgo női -és férfi cipő kínálatában is megtalálsz!

Ultralight: az extra rugalmas Dorko cipő

Az Ultralight szériát évről évre továbbfejlesztik, játszva a színek és anyagok különböző variációival, és a kényelmet folyamatosan magasabb szintre emelve. Ez az ikonikus DRK cipő számtalan színárnyalatban létezik, magas-és alacsony szárú változatban egyaránt.

dorko ultralight sneaker

 

Az Ultralight extra kényelmet és rugalmasságot kínál. A maximális komfortról a triple power technológia gondoskodik. A harmonikaszerűen hajló talpszerkezet extra rugalmasságot nyújt.

drk ultralight borgo

 

Jól szellőző, zokniszerű, bebújós felsőrésze villámgyors fel-és levételt tesz lehetővé, és tökéletesen idomul a láb formájához. Az extra kényelmet a megerősített saroktámasz és a lökéscsillapító funkció garantálja.

drk ultralight sneaker

 

DRK cipő az aktív mindennapokra: Dorko Switch

A Dorko Switch ideális társ edzéshez és aktív szabadidős programokhoz, hiszen kiválóan megtámasztja a bokát. Innovatív eljárással készült, puha EVA talppal és jól szellőző mesh felsőrésszel, így maximális komfortérzetet nyújt akár egész napos viselet esetén is. Tartósságáról a TPU réteg gondoskodik.

dorko switch cipő

 

A népszerű Switch modell könnyed nyári verziója a DRK Switch Canvas cipő kiválóan szellőző vászon felsőrésszel készült. Szintén tökéletes választás sportoláshoz, de a hétköznapok lezser szettjeivel is szuperül mutat. Légiesen könnyű kialakítású, így minden lépésed olyan lehet, mintha felhőkön járnál!

drk switch canvas

 

DRK cipő már a Borgo kínálatában is

A méltán népszerű Dorko márka mostantól a Borgo.hu online kínálatában is elérhető. A DRK cipő jó helyekre visz, ehhez a legmenőbb termékeket kínáljuk! Rendeld meg kedvenced villámgyors kiszállítással és kézből-kézbe csere lehetőséggel!

másnapi csere borgo webáruház

 

Ha nem jó a méret, vagy meggondoltad magad és másik színt / fazont szeretnél, lehetőséged van 30 napig ingyenesen kicseréltetni a kézhez kapott modellt. Ehhez nem kell mást tenned, csak írj nekünk egy e-mailt, és mi 24 órán belül küldjük a csere-csomagot, a nálad lévőt pedig elszállíttatjuk. Ne habozz, szerezd be nálunk új DRK cipőd!

drk borgo.hu

További trendekről és akciókról olvashatsz,
ha feliratkozol a #borgosztikus blogra!

Ezeket olvastad már?

A popcorn-talpú sportcipő és az 5 rivális

A popcorn-talpú sportcipő és az 5 rivális

Ápr. 18. 2024 | szerző: Donáth Kitty  Különleges sportcipő nem sok helyen elérhető, hisz többnyire az átlagost könnyű eladni. Egyáltalán mi számít különlegesnek? Pont ennek próbáltunk utánajárni a saját raktárunkban kódorogva. Az biztos, hogy nem csak a kinézet...

Temusok figyelem: magyar webshop vs. kínai dömping divat?

Temusok figyelem: magyar webshop vs. kínai dömping divat?

Mar 7, 2024 | szerző: Szabó Dénes  Őrület söpör végig a világban. Főleg Európában nagy az érdeklődés. A Temu betörte az ajtót a filléres áruival és mindenkitől el is venné a piacot az öreg kontinensen. Sokakat izgat hát itthon is a kérdés: Temu vagy magyar...

Cápák között: avagy a sneaker világ 7 új ragadozója

Cápák között: avagy a sneaker világ 7 új ragadozója

Feb 28, 2024 | szerző: Donáth Kitty  Sneaker lázban ég a világ az elmúlt 4-5 évben. Mondhatni óriási az érdeklődés az egész bolygón (hivatkozva a Grand View Research USA adataira). A borgo webshopban is 70%-ban sneakereket árulunk. Van aki télre is ezt hordja és...