A tökéletes gyermek szandál kiválasztása fiúknak és lányok lábára is egyaránt kényes kérdés. Végül is nem mindegy, hogy milyen lábbeli kerül a még növésben és fejlődésben lévő tappancsokra. Éppen ezért ebben a cikkben összeszedtünk néhány szempontot, ami alapján meg tudod hozni ezt a kétségkívül fontos döntést.

A nyári szezonban a tudatos szülők előtt újabb komoly dilemma tornyosul: milyen lábbelit adjanak gyermekükre a nyári időszakban? Nem elhanyagolható tényező ugyanis, hogy az év egyik legforróbb évszakában milyen gyermek szandál kerül a kicsik lábára.

 

Itt a vakáció: miért más nyáron a gyerekcipő vásárlás?

Sokan vagyunk azon a véleményen, hogy nyáron otthon és a kertben is az a legjobb, ha a gyerekek cipő nélkül élvezik a jó időt és a szabadságot. Így amellett, hogy nem fülled be a lábuk, még a fejlődésben lévő láb- és talpizmok is dolgoznak. Ráadásul, annak is megvan a maga bája, amikor a selymes fűszálak csiklandozzák a kicsik talpát.

Azonban a világ nemcsak az otthonunk hűs szobáira és a kertre korlátozódik, időnként ki is kell lépniük a nagyvilágba. Ebben az esetben az egyik legfontosabb szempont, amire figyelni kell, hogy bármilyen felületen trappolunk is végig, az a tűző napnak köszönhetően felforrósodott állapotban lesz.

Emellett pedig a járdán lévő szennyeződések, a törött üvegdarabok és más szemétdarabok is baleset-, illetve veszélyforrások lehetnek. Azonban a meleg idő miatt zokni – újabb védőrétegként – többi, mint valószínű, hogy nem lesz a kicsiken.

Ezen felül azt sem szabad elfelejteni, hogy egészen más típusú gyermek szandálra van szüksége a babakorból még csak éppen kilábaló kisgyermekeknek, valamint a már stabilabb lábakon közlekedő kisvagányoknak. Úgyhogy fel van adva a lecke, ha tényleg a kicsik lábának megfelelő gyermek szandált szeretnéd megvenni.

gyerek szandál webáruház

4 szempont, amit a nyári gyermek szandál vásárlás előtt mérlegelni kell

A fentiek figyelembevételével az ideális gyermek szandálnak meg kell felelnie néhány kritériumnak.

1. A szandál legyen elől nyitott és hátul zárt

A kisebb gyermekek esetében nyáron főként a stabil tartás és a jó szellőzés a legfontosabb. Ezt két kritériumot leginkább az elöl nyitott és hátul zárt szandálok egyesítik, hiszen a zártabb hátsó rész alátámasztja a bokát és a talpat. Az elől és hátul is nyitott szandálok inkább 4-5 éves kortól javasoltak, amikor már stabilabban állnak a lábukon a gyerkőcök és nincs esetleg olyan egészségügyi körülmény, ami továbbra is indokolná a hátul zárt szandált. (Például a bedőlő vagy süllyedő boka, de ezt az úgynevezett szupinált gyermek szandálokkal lehet korrigálni.)

kislany szandal
 

2. A szandáltalp kialakítása

Ahogy a zárt és nyitott kérdésben, úgy a talp esetén is az életkor lesz a döntő tényező. Babáknál és a nagyon fiatal kisgyerekeknél a puhatalpú gyermek szandál lesz a megoldás, mert az gyakorlatilag olyan, mintha mezítláb lenne a kicsi. Így dolgoznak a lábfejben és a talpban az izmok, viszont a szennyeződésektől, a forró járdától és más veszélyektől mégis védve vannak az aprócska talpak.

A keményebb és merevebb talpú gyermek szandálokkal inkább akkor érdemes kísérletezni, amikor már biztos lábakon áll a gyerkőc. Emellett arra is érdemes még figyelni, hogy lehetőleg csúszásgátló legyen a szandál talpa.

baba szandal
 
3. Fontos a bőrbarát anyag is

Amikor magadnak vásárolsz cipőt, biztosan te is figyelsz arra, hogy az anyaga megkönnyítse számodra a mindennapos viseletet. Neked is kellemetlen, ha a nyári melegben megizzad a lábad és a talpad fel s alá csónakázik a műanyag betétben.

Nos, a gyerekeknek, kicsiknek és nagyoknak ez ugyanilyen kellemetlen, ráadásul balesetveszélyes is. Emiatt akkor teszed a legjobbat a gyerkőcnek, ha olyan gyermek szandált választasz neki, aminek legalább a talpával érintkező része bőrbarát anyagból készül és könnyen felveszi vagy igazodik a lábfej formájához. Ilyen például a Skechers sok cipő modellje is.

gyerekszandál
4. A gyermek szandál mérete is lényeges

Nem könnyű a folyton növésben lévő gyermektappancsokra szandált vásárolni, pedig a kényelem a gyerekek számára is létfontosságú. Egy szorító, a sarkot törő vagy a lábujjakat összenyomó szandál nemcsak fájdalmas, de kényelmetlen viselet is. Korlátozza a gyerekeket a szabad futkározásban és mozgásban, így törekedni kell az ideális méret kiválasztására.

Ha biztosra szeretnél menni, akkor figyelj arra, hogy a gyermeked nagylábujja 1 cm távolságra legyen a szandál orrától. Ilyenkor nem kell attól tartanod, hogy balesetveszélyes vagy kényelmetlen választás lesz, mert túl nagynak tűnik a méret, mivel a szandál csatos / tépőzáras része megfelelően fogják rögzíteni a bokát, illetve a lábfejet. Így viszont se a kényelem, se a mozgás szabadsága miatt nem kell aggódnod többet.

tepozaras szandal

Gyermek szandál vásárlás a Borgo segítségével

Szerezd be kislányod kényelmes és csinos szandálját vagy kisfiad strapabíró nyári lábbelijét és élvezzétek együtt, felhőtlenül a nyár örömeit. Tegyetek meg közösen egy kisebb túrát, sétáljatok el egy finom fagyiért, de akár az állatkertben is jó szolgálatot tehet a jól kiválasztott gyermek szandál.

villogó gyerek szandal

Találd meg a gyermeked stílusához és lábához illő tökéletes darabot a Borgo webáruházában. Itt egyszerűen, biztonságosan és kényelmesen rendelheted meg a kiválasztott szandit, anélkül, hogy gyermekedet magaddal kellene vinned a zsúfolt boltba. Mi villámgyorsan házhozszállítjuk nektek, hogy mielőbb fel tudjátok próbálni. Ha esetleg nem lenne jó a méret, akkor sincsen probléma: jelzitek nekünk, mi pedig 24 órán belül visszük a cseredarabot. Oda, ahová csak kéritek. Ugye, milyen kényelmes?

másnapi csere

További trendekről és akciókról olvashatsz,
ha feliratkozol a #borgosztikus blogra!

Ezeket olvastad már?

A popcorn-talpú sportcipő és az 5 rivális

A popcorn-talpú sportcipő és az 5 rivális

Ápr. 18. 2024 | szerző: Donáth Kitty  Különleges sportcipő nem sok helyen elérhető, hisz többnyire az átlagost könnyű eladni. Egyáltalán mi számít különlegesnek? Pont ennek próbáltunk utánajárni a saját raktárunkban kódorogva. Az biztos, hogy nem csak a kinézet...

Temusok figyelem: magyar webshop vs. kínai dömping divat?

Temusok figyelem: magyar webshop vs. kínai dömping divat?

Mar 7, 2024 | szerző: Szabó Dénes  Őrület söpör végig a világban. Főleg Európában nagy az érdeklődés. A Temu betörte az ajtót a filléres áruival és mindenkitől el is venné a piacot az öreg kontinensen. Sokakat izgat hát itthon is a kérdés: Temu vagy magyar...

Cápák között: avagy a sneaker világ 7 új ragadozója

Cápák között: avagy a sneaker világ 7 új ragadozója

Feb 28, 2024 | szerző: Donáth Kitty  Sneaker lázban ég a világ az elmúlt 4-5 évben. Mondhatni óriási az érdeklődés az egész bolygón (hivatkozva a Grand View Research USA adataira). A borgo webshopban is 70%-ban sneakereket árulunk. Van aki télre is ezt hordja és...