Csajosra vennéd a megjelenésed, de a kényelemből nem engedsz? Akkor meg kell találnod a szoknyádhoz illő szandál és sportcipő kombinációt! De milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a választásnál? Fontos kérdés, amit az alábbi cikkben igyekszünk megválaszolni.

Bár ma már a nők körében is egyre inkább a kényelmes és praktikus nadrág viszi a prímet, időnként azért minden nő szívesen szabadon engedi a benne rejlő femme fatale-t. Általában ilyenkor, illetve a jó idő beköszöntével kerül elő a szoknya a gardróbból. Végül is, szinte semmi sem kölcsönöz annyira nőies megjelenést, mint egy tökéletesen eltalált szoknya és lábbeli párosítás.

 

Igen, de itt kezdődik a dilemma: milyen női cipőt válasszunk szoknyához?

A szoknya egyik legnagyobb előnye, hogy az alkatodhoz megfelelő fazont választasz, akkor ügyesen elrejti a kisebb-nagyobb hiányosságokat. Vagy, segít elirányítani róluk a fókuszt az előnyösebb testtájékok kiemelésével. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen lábbelit választasz hozzá, hiszen a rosszul megválasztott sportcipő vagy szandál teljesen tönkre teheti a máskülönben gondosan megkomponált outfited.

Mielőtt ráböknél az egyik vagy éppen másik sneakerre, esetleg szandálra, gondold át a következőket:

  1. Milyen fazonú a szoknyád?
  2. Milyen alkalomra állítod össze a szettedet?
  3. Mennyi ideig lesz rajtad a lábbeli?

Szerencsére ma már nem jelent problémát, ha a szoknyádhoz sportcipőt, tornacipőt vagy épp sneakert szeretnél felhúzni. Volt idő, amikor még súlyos divatbűn lett volna például egy ceruzaszoknyához edzőcipőt húzni, de ma már ezen sem csodálkozik senki. Sőt. A sportcipő és szoknya kombó igazi telitalálat, hiszen amellett, hogy nőies, még fiatalos megjelenést is kölcsönöz viselőjének.

szoknya sneaker szandal
És emellett persze a kényelmi és praktikus szempontok sem elhanyagolhatók. Főleg akkor, ha a program szerint hosszabb távot teszel meg akár az utcán lófrálva, akár egy múzeumjáró körúton, vagy a természetben. Ilyen esetekben egy kényelmes és strapabíró sneaker remek választás lehet, hiszen jól tartja a lábat és a bokát, emellett nem fáradsz el benne annyira, mint egy éktalpú szandálban például.

Nem mellesleg, ha tényleg a nyakadba veszed a várost vagy a környező erdőket, akkor a talaj kisebb-nagyobb egyenetlenségei miatt is biztonságosabb választás a sneaker. Ugyanakkor irodában, de kávézóban is divatossá, lazává teszi a stílusod, úgyhogy nemcsak a szabadidőd eltöltésében lesz remek társad a kedvenc sportcipőd és szoknyád. A szandálokról már nem is beszélve.

 

A változatosság gyönyörködtet szoknyafronton is

De térjünk vissza a szoknyákhoz, hiszen ezúttal ezen múlik a cipőválasztás. A méretet illetően alapesetben megkülönböztetjük egymástól a miniszoknyát, a midiszoknyát és a maxiszoknyát, míg a fazont illetően az A-vonalút, a ceruzaszoknyát, a bővülő szoknyafazont is. Ezeken belül is megkülönböztethetünk tulipánszoknyát, átlapolóst, rakott szoknyát és még megannyi változatot, hiszen a határ a csillagos ég.

Amennyiben a minit részesíted előnyben, jól teszed, ha a szandálokat illetően a középmagas sarkokra, esetleg magas sarkokra szavazol. Emellett, ha a sportcipők esetében is a vastagabb talpú, platformos megoldások közül válogatsz. A magasabb talp / sarok mindkét esetben segít tovább nyújtani a lábat és nem rövidíti meg úgy a lábakat, mint ahogy azt egy lapostalpú tornacipő tenné.

miniszoknya sneaker
Ha a midi hosszúságra szavazol, akkor itt a tornacipőtől kezdve, a lapostalpú vagy közepesen magas sarkú szandálokkal is jól kombinálhatod ezeket a szoknyákat. A lapostalpú szandál végtelenül kecsessé és romantikussá varázsolja a megjelenésed, míg a tornacipő finom vagányságot kölcsönöz a stílusodnak.
szoknya szandál
Maxi szoknya esetén kifejezetten a magas sarok és a platform az, ami kiemeli a szoknya által már amúgy is megnyújtott alakot. Ráadásként a maxi szoknya még a derekadat is kiemeli, így tovább fokozhatod a látványt magassarkú és platformos szandálokkal. Külön kiemeli a boka szépségét, ha pántos változatot választasz. Természetesen azért a sportosabb, lazább külsőt kölcsönző sportcipőkről sem kell lemondanod, egy-egy platformos sneaker remek választás lehet itt is.
maxiszoknya sneaker

 

Szoknyafazonhoz passzoló női szandál és sportcipő? Nem lehetetlen küldetés!

Ami a fazonokat illeti, ezen a téren is rengeteg a kombinációs lehetőség. Itt van például a ceruzaszoknya, ami 1-2 évtizeddel ezelőtt még a hivatali viselet alapdarabjának számított, ma már azonban nem ennyire szigorú a stílusrendőrség és szabadidős tevékenységhez is viselhető.

Éppen ezért ad remek lehetőséget a játékos párosításokra: ugyanolyan remek választás hozzá az alacsonyabb sarkú cipő, mint egy pántos magassarkú szandál. A szoknya hosszától függően pedig a diszkrét tornacipő és a dögös sneaker is csodásan mutat vele.

ceruzaszoknya szandál

A tulipánszoknya annak ellenére, hogy rendkívül nőies stílust képvisel, könnyen igazi vagány darabbá varázsolható. Ehhez szükséged lesz egy pántos magassarkú szandálra vagy a klasszikusabb gladiátorszandálra, míg a stílusos vagányságot egy egyszerű tornacipő fogja biztosítani.

szoknya sneaker
Ami a bővülő fazonú szoknyákat illeti: csak magas sarkokban és platformban gondolkodj. Jöhetnek a magassarkú szandálok és platformszandálok, no meg a platformos sneakerek minden mennyiségben. Az átlapolós szoknya igazi szabadságot biztosít, hiszen fazonjának köszönhetően mindennel kombinálható: lapos, alacsony, középmagas és magas sarkokkal, de tornacipővel és sneakerrel is.
szoknya tornacipo

Ezzel szemben az A-vonalú szoknyafazon már trükkösebb, hiszen a csípőt szélesíti, a lábat pedig rövidíti. Emiatt ajánlott minimum középmagas, de inkább magas sarkokban és platformokban gondolkodni, ha esetleg nemcsak szandállal, de sportcipővel is kombinálnád.

másnapi csere borgo webáruház

A szoknyádhoz igazán illő szandál és sportcipő fontos kellék!

Dobd fel a megjelenésed egy vagány sneakerrel, vagy egy romantikus szandállal és zsebeld be az elismerő tekinteteket. A Borgo páratlan kínálatában biztosan megtalálod a ruhatáradhoz illő, kényelmes és praktikus darabot.

Nézz szét a választékban, rakd a kosárba, ami megtetszett, mi pedig villámgyorsan szállítjuk neked. Ha mégsem lennél megelégedve a színnel vagy a fazonnal, esetleg méretfronton csúszott hiba a számításba, nem probléma. A borgo-nál kézből-kézbe cserével 24 órán belül orvosoljuk a problémát.

sneaker szandal borgo

További trendekről és akciókról olvashatsz,
ha feliratkozol a #borgosztikus blogra!

Ezeket olvastad már?

A popcorn-talpú sportcipő és az 5 rivális

A popcorn-talpú sportcipő és az 5 rivális

Ápr. 18. 2024 | szerző: Donáth Kitty  Különleges sportcipő nem sok helyen elérhető, hisz többnyire az átlagost könnyű eladni. Egyáltalán mi számít különlegesnek? Pont ennek próbáltunk utánajárni a saját raktárunkban kódorogva. Az biztos, hogy nem csak a kinézet...

Temusok figyelem: magyar webshop vs. kínai dömping divat?

Temusok figyelem: magyar webshop vs. kínai dömping divat?

Mar 7, 2024 | szerző: Szabó Dénes  Őrület söpör végig a világban. Főleg Európában nagy az érdeklődés. A Temu betörte az ajtót a filléres áruival és mindenkitől el is venné a piacot az öreg kontinensen. Sokakat izgat hát itthon is a kérdés: Temu vagy magyar...

Cápák között: avagy a sneaker világ 7 új ragadozója

Cápák között: avagy a sneaker világ 7 új ragadozója

Feb 28, 2024 | szerző: Donáth Kitty  Sneaker lázban ég a világ az elmúlt 4-5 évben. Mondhatni óriási az érdeklődés az egész bolygón (hivatkozva a Grand View Research USA adataira). A borgo webshopban is 70%-ban sneakereket árulunk. Van aki télre is ezt hordja és...